dinsdag 6 september 2016

De grote dakvogel


  

Kennismaking met de dakvogelLieve Florentina,

Vandaag was het een gewone dag als altijd. De mensjes deden hun ding, en wij deden ons ding. Jantje en Fieke zijn altijd druk bezig met hun radio programma's. Waar die vogels de energie van halen, is mij een raadsel. Als een poes zoveel miauw zegt, dan heeft die geen stem meer. Maar die twee vogels gaan eindeloos door.

Mama mensje heeft veel toverdozen. Eentje die maakt onze dekentjes en kussens weer proper. Dat is een grote water doos. Die maakt alles weer proper. Vandaag had die toverdoos er blijkbaar genoeg van. De toverdoos had één van mama mensje haar droog maak doeken opgeknabbeld.

Het raarste dat ik ooit heb gezien. Je raad het nooit! Eigelijk heb ik het niet gezien. Maar wel gehoord. Het kwam uit het dak van het mensjes huis. Daar hebben ze een hele grote vogel wonen. Die doet "Toet Tuuuut! Toet Tuuuut!" tot mensjes zoon aan de muur op topjes stond te drukken. Met het babbel ding genaamd telefoon belde hij vast het baasje van de grote vogel op om te zeggen dat haar vogel een grote bek heeft opgezet. Of dat zou een poes denken. Nee hoor! Hij zei dat alles in orde is. Dat er een brandje in de garage was.

"Brand?" dachten we.
Doopey repareert de water fontein
"Oh nee! Red de poezen, de brokjes, de vogels en als er tijd is... de hond? Liefst ook in die volgorde?"
Dat is een ramp! Zoveel lekkere brokken kunnen in rookt opgaan. Ik mag er niet aan denken. Maar de mensjes hadden al snel gevonden wat het was. De toverdoos heeft ontslag genomen en wil niet meer werken. Heh, waarom likken de mensen zich toch gewoon niet schoon? We hebben toch ook maar één vacht? Die houden we zonder problemen schoon. Dan kunnen ze hun haarbal opkuisen terwijl ze die van ons opkuisen. Handig, toch?

Onze water fontein besloot toen ook nog eens te stoppen met werken. Doopey had zo iets van "Gij niet hoor! Jij blijft werken!"
Hij ging meteen aan de slag om de water fontein te repareren. Na wat onderzoek vond Doopey het probleem! Het water was op... De mensjes vulde het bij, en kijk? Daar deed ie het weer!

Dat was even flink schrikken. Ik had geen idee dat er een grote vogel in het dak woonde. Best opletten! Je weet nooit... Het kan poezen eten? Of erger! Mijn brokjes!

Kusjes en veel Prrr liefde
Rambo de poes
Geen opmerkingen:

Een reactie posten