donderdag 11 augustus 2016

Lui dagje

Lucky op mijn bedje
Verborgen voor Lucky
Lieve Florentina, vandaag heb ik een lui dagje gehad. Een poes moet eens af en toe rusten van het harde werk. Anders krijg je stijve pootjes en wordt een poes humeurig. Mama mensje was even weg, dus kon ik lekker uitslapen. Tot Lucky beneden kwam. Ze kan best eng zijn als ze haar ochtend snoet heeft opstaan.

Lucky wilde mijn bedje hebben. Het is moeilijk om uit te leggen. Maar die poes maakt mij bang. Dus het plan om uit te slapen viel in het katten bakje. Ik heb me dan even verstopt onder het kot van Jantje en Fieke. Zodra Lucky sliep kwam ik van onder het kotje en ben ik naar boven gegaan. Mensjes zoon zit daar met verf prenten te schilderen.

Bij hem voel ik me echt veilig. Als hij daar rustig zit komen er veel diertjes hem dag zeggen. Gizmo die met hem aan de leiband, nu regelmatig gaat wandelen. Die heeft er ook haar eigen bedje. Maar als hij met zijn verfjes bezig is, dan hangt er overal een kracht veld over. Mensen noemen die plastic. Dus wordt het slapen maar aan zijn voeten.

Aan het dutten bij mensjes zoon
In mijn dromen was ik jou een prent aan het schilderen met verfjes. Onlangs heb ik één van de stokjes gevangen waarmee hij de verf aait. Het lukte me niet om die in mijn pootjes te houden, toch niet zoals hij dat doet. Voorlopig blijft het maar bij dromen. Mensjes zoon schildert een prent van Gizmo. Misschien moet ik eens een mooie foto van mezelf maken. Dan zal mensjes zoon vast en zeker een prent van mij willen schilderen.

Kusjes en veel Prrr liefde,
Rambo de poes
BewarenBewaren

2 opmerkingen:

 1. Het is mij nog niet echt duidelijk hoeveel katten jullie juist hebben ? Wel leuk geschreven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rambo, Nijntje, Doopey, Humpey en Lucky. Dat zijn er vijf. ;-)
  Ik heb een pagina aan de blog toegevoegd met alle dieren erop.
  Dank u.

  Groeten
  Philip

  BeantwoordenVerwijderen